Chorvatsko Makarská riviéra

02.08.2011 17:46

Nejznámější a nejnavštěvovanější oblastí Chorvatska je jednoznačně Makarská riviéra, nacházející se ve střední Dalmácii, táhnoucí se v délce 60 km od mysu Osejava po poloostrov Sv. Petar, která je právem nazývána perlou Jadranu. Celé pobřeží Makarské riviéry je chráněno před kontinentálními povětrnostními vlivy mohutným horským masivem Biokovo, které zaručuje velice příznivé klima, oblast patří k nejslunečnějším na celém Jadranu, moře je teplé a průzračné s bílými oblázkovými plážemi.

Pohoří Biokovo je chráněnou krajinnou oblastí s typicky středomořskou faunou i flórou, v některých oblastech byly vysázeny i exotické rostliny, zemědělské produkty, ale i léčivé byliny. Najdeme zde i nejvyšší horu Chorvatska Sveti Jure s 1762 metry nad mořem. Na pobřežních svazích horského masivu nad obcí Kotišina se nachází na ploše 16,5 ha Botanická zahrada, která je nedílnou součástí přírodního parku Biokovo. Přes celou oblast vede několik značených tras jak pro turisty, tak pro cyklisty a lze je využívat po celý rok. Pohoří Biokovo zaručuje Makarské riviéře stálé a příjemné podnebí, ale taktéž křišťálově průzračnou vodu Jaderského moře, jelikož téměř všechny pláže jsou tvořeny z oblázků ze skalního masivu. Mezi nejznámější pláže patří Donja Luka, dlouhá 1,5 km a najdete zde nejlepší makarské hotely. Makarská riviéra se však nepyšní jen krásnou pevninou, ale mnoha ostrovy a ostrůvky, které mají též své nezaměnitelné kouzlo – mezi nejznámější patří Brač a Hvar.

 

Hlavním kulturním, historickým, ale i turistickým centrem Makarské riviéry je městečko Makarská s cca 13 500 obyvateli, v letní sezóně se počet obyvatel zvyšuje o několik desítek tisíc turistů. Makarská je též lázeňským střediskem – v ústavu Biokovka se léčí choroby dýchacích cest, pohybového ústrojí, degenerativní onemocnění. Makarská leží v chráněném přírodním přístavu, její stará část je rozložena při moři, nová se rozrůstá daleko do svahů Biokova. Historické jádro, postavené v benátském slohu, s úzkými uličkami, restauracemi, kavárničkami a obchůdky, se rozkládá podél krásné pobřežní promenády, lemované staletými palmami. V Makarské najdete také spoustu moderních staveb – od velkých hotelových komplexů až po moderní vily.

Mezi další zajímavá letoviska, která určitě stojí za zhlédnutí, patří např. Baška Voda – je to pomyslná vstupní brána do Makarské riviéry, dále pak Igrane – rybářská vesnička s malým přístavem a romantickou promenádou.

Makarská riviéra je krásný kus země a na své si tady přijdou všichni : milovníci přírody, obdivovatelé umění a historie, vyznavači sportu, znalci dobrého vína i jídla, turisté, rodiny s dětmi – Makarská riviéra je připravená na všechny.

Makarská riviéra ubytování v soukromí - apartmány, domy, vily nejen u pláže Makarska , Baška Voda , Bratuš , Brela , Brist , Drašnice , Drvenik Donja vala , Drvenik Gornja vala , Gornji Tučepi , Gradac , Igrane , Krvavica , Podaca , Podgora , Promajna , Tučepi , Veliko Brdo , Zaostrog , Živogošće - Blato , Živogošće - Mala Duba , Živogošće - Porat , Chorvatsko Střední Dalmácie

Diskusní téma: Chorvatsko Makarská riviéra

Datum: 21.03.2013

Vložil: Alena Vašková

Titulek: Ubytování v Gradaci 2013 v soukromí

Nabízím ubytování v soukromé vilce v GRADACI, 3min.od moře v kompletně zařízených studiích a apartm. s balkony,terasou,atriov.zahradou, klimatizací,parkování u domu!
Bližší informace vč.cen / studio-apartm, dle termínů a poč.osob/,popisu a fotek najdete na www stránkách :
//gradac-ubytovani-soukromi.webdone.cz//
Ceny vypočítám dle Vašich požadavků a závaznou rezervaci vyřizuji do 48hod od objednávky!

Rezervační záloha se neplatí, ubytování se platí po příjezdu p.majiteli! Termín nástupu nutno dodržet! Dobro došli!

Datum: 10.04.2013

Vložil: ajax

Titulek: Re: Ubytování v Gradaci 2013 v soukromí

Využili jsme nabídky ubytování /už 2x / v Gradaci dle doporučení :
//gradac-ubytovani-soukromi.webnode.cz// a vřele všem doporučujeme! Moc pěkně zařízené studia a apartmány,soukromí zajištěno,vhodné i pro děti a dům je opravdu 3min.od moře! Rezervace ubytování je nutná!

Datum: 11.06.2013

Vložil: D

Titulek: Re: Ubytování v Gradaci 2013 v soukromí

To co nabízí Alenka Vašková je ubytování,jehož majitelem je Vidomir Sunic a tento rok tam určitě seženete ubytování i bez předchozí rezervace,protože v roce 2012 neměl ještě dokončena všechna studia a i v sezóně vyhlížel potenciální hosty, kdo shání ubytování. Vím, že nabízí provize, pokud mu bude někdo "posílat" lidi i z Čech,takže to může být o to levnější. Jinak můžete narazit, za vše si majitel účtuje extra, i klimatizace, přestože měla být původně v ceně... Parkovné bude asi letos problematičtější. A pokoje směrem do ulice- je to jakási hlavní silnice v Gradaci.

Datum: 11.06.2013

Vložil: D

Titulek: Re: Ubytování v Gradaci 2013 v soukromí

Majitelem vily je Vidomir Sunic a tento rok tam určitě seženete ubytování i bez předchozí rezervace,protože v roce 2012 neměl ještě dokončena všechna studia a i v sezóně vyhlížel potenciální hosty, kdo shání ubytování. Vím, že nabízí provize, pokud mu bude někdo "posílat" lidi i z Čech,takže to může být o to levnější. Jinak můžete narazit, za vše si majitel účtuje extra, i klimatizace, přestože měla být původně v ceně, dítě do 3 let bez nároku na lůžko také nakonec zdarma nebylo .. Parkovné bude asi letos problematičtější. A pokoje směrem do ulice- je to jakási hlavní silnice v Gradaci.

Datum: 19.05.2014

Vložil: Alena

Titulek: Re: Re: Ubytování v Gradaci 2013 v soukromí

Zdravím všechny milovníky Jadranu jménem p. Vidomíra Šunjiče a také jménem svým a ubezpečuji Vás, že rezervování ubytování v tomto domě je NUTNÉ, takže v případě Vašeho zájmu si klikněte na : www.gradac-ubytovani-soukromi.webnode.cz a nemusíte se bát, že se setkáte s neseriozním jednáním,jak píše p. D dne 11.06. Rezervace se provádí e-mailem a bezplatně, za žádné provize!!! Jadranská ul. / je nejlepší lokalita/ , takže pane D. zbytečné obavy z " hluku", asi nejste milovník Jadranu ! Vašková Alena.

Přidat nový příspěvek