Chorvatsko na blind II

21.08.2012 15:56

Nevýhody cestování do Chorvatska bez zabezpečeného ubytování.

V minulém článku jsme si popsali výhody cestování do Chorvatska na blind. Jako u všeho to co má určité výhody má i své nevýhody. V tomto článku vám tedy ukáži nevýhody dle mého subjektivního názoru.

Rozhodně mezi nevýhody patří, pokud se rozhodnete si vybírat apartmán nebo přijedete do destinace, která je známá a hojně navštěvovaná a tudíž ubytování není lehké najít.. Potom můžete strávit hledáním vhodného apartmánu i celý den a ve 40 °C vedru na slunci mi věřte, že není o co stát. Takové hledání může řádně otrávit dovolenou už hned na začátku.

Další problém nastává, pokud se rozhodnete vyjet s partou svých přátel či pokud máte velkou rodinu. Sehnat totiž ubytování na blind pro větší počet lidí v sezoně a v jedné budově je totiž téměř nemožné. Většinou tak budete rozděleni po různých apartmánech v jedné ulici či blízko sebe. Například v Podgoře - Caklije je toto celkem normální věc, místní mají ve svých domech tak 3 apartmány, vždy 1, max. 2 apartmány jsou volné a tudíž nezbývá nic jiného než oslovit souseda a jeho dalšího souseda, aby jste vaší velkou skupinu ubytovali.

Posledním problémem, se kterým jsem se na svých cestách na blind setkal, je sehnání horšího ubytování. Například v Umagu na začátku sezony je téměř nemožné najít ubytování v dobré cenové kategorii blízko moře, vše je zaplněno a po 5ti hodinách neustálého hledání ubytování potom budete rádi, že se vůbec někde ubytujete. Většinou to ale bývá více jak 400 metrů od moře, bez možnosti výhledu na moře či kousek od centra dění. Zajímavá je ovšem cena, která je tím pádem samozřejmě nižší a výhodnější.

Všechny tyto situace jsem na vlastní kůži zažil. Samozřejmě mohou nastat různé další situace a ne vždy to, co je zde napsané, musí platit. Pokud budete mít štěstí, lze najít i krásné ubytování s výhledem na moře.

Zkrátka na cestování do Chorvatska na blind musíte být připraveni, musíte mít velkou trpělivost a své nervy musíte držet na uzdě. To vše vám ale může přinést ovoce v podobě slušného ubytování u moře za velice příjemnou cenu, díky níž ušetříte a ušetřené peníze můžete využít při jiných aktivitách u moře.