Chorvatsko na blind

14.08.2012 14:53

Výhody cestování do Chorvatska bez zabezpečeného ubytování.

Mnoho lidí cestuje do Chorvatska bez zajištění ubytování na tzv. blind. Doufají, že seženou ubytování od místních lidí, kteří různě po cestách nabízejí ubytování ve svých apartmánech, kde většinou sami bydlí a horní patro pronajímají přímo ve vybraném středisku, kam se návštěvník rozhodne zajet. Osobně mám také zkušenosti s tímto druhem cestování po Chorvatsku a rád bych zde vyčlenil výhody a nevýhody tohoto cestování dle mého subjektivního pohledu a dle mých zážitků. Začneme výhodami.

Mezi výhody rozhodně patří cena. Vzhledem k tomu, že cestovní kanceláře si mnohdy nechávají provizi od nabízejícího, dostane se k vám vyšší cena – neplatí vždy – nežli je možné sehnat přímo na místě. Navíc apartmány nabízejí většinou lidé, kteří potřebují místo pro daný termín naplnit, a tak se mnohdy nechají krásně usmlouvat na nižší a výhodnější cenu. V tomto je cestování na blind do Chorvatska rozhodně výhodnější.

Další výhodou, a to celkem důležitou, je možnost vybírat si ubytování dle vaší představy. Pokud se necháte zlákat nějakou nabídkou místního občana, vždy vás rád a s chutí provede po daném apartmánu a vše ukáže. To je veliká výhoda, oproti objednanému ubytování, s tím už nic neuděláte a nezbývá nežli se smířit s ubytováním, které jste si na dálku zakoupily a sklopit hlavu. Bez zajištění ubytování na blind můžete vybírat tak dlouho jak jen chcete, dokonce můžete navštívit i několik různých míst a destinací, zkrátka si vaše ubytování můžete vybrat podle vašich představ.

Pokud patříte mezi dobrodruhy a cestujete například pod stan, v tomto ohledu si myslím nebude žádný problém. Kempy jsou většinou velké a místečko se téměř vždy najde.

Navíc cestování do Chorvatska na blind je krásné dobrodružství, nikdy nic nemáte jasné a po cestě se teprve můžete rozhodovat, do jakého města zacílíte. Není to nádhera, není to svoboda?